728 opgeknapte laptops voor Belgische jeugd.

Meimaand, laptopmaand.

Ieder jaar verdeelt DigitalForYouth.be laptops aan sociale organisaties die de digitale vaardigheden van jongeren verbeteren. Als sociale organisatie kan je een laptopaanvraag lanceren, daarvoor werken we samen met de Koning Boudewijnstichting. Vorig jaar ontvingen 80 sociale organisaties op die manier 1.484 laptops.

Ook dit jaar blijven we ons inzetten om zoveel mogelijk jongeren vooruit te helpen in een digitale wereld. In mei gaan er opnieuw 728 laptops de deur uit naar 37 organisaties die hiervoor een aanvraag indienden bij de Koning Boudewijnstichting.

 

Voor de verdeling heeft de jury moeilijke keuzes moeten maken. DigitalForYouth.be ontving in totaal 92 dossieraanvragen, samen goed voor 2.051 aangevraagde laptops. De digitale kloof in België is duidelijk nog lang niet gedicht.

 

Zijn jullie één van de organisaties die bij deze oproep spijtig genoeg uit de boot vielen? Dien zeker een nieuwe aanvraag in! Je kan je nog t.e.m. 30 juni opnieuw inschrijven en laptops aanvragen.

 

Vanuit DigitalForYouth.be bedanken we iedereen die samen met ons streeft naar een digitaal inclusieve maatschappij. Dat zijn in de eerste plaats alle organisaties die hun project voorstelden. Dagelijks bieden zij ondersteuning aan jongeren met digitale noden. Ook een speciale dankjewel aan al onze donateurs die hiervoor de nodige laptops en financiële middelen ter beschikking stellen. Bedankt!