Bedankt voor het onverhoopte succes.

Jongen aan laptop

2020 was voor iedereen een bewogen jaar. Een jaar waarin de wereld op zijn kop werd gezet en waarin iedereen, elke bedrijf, elke organisatie, elke school versneld en gedwongen moest digitaliseren. 2020 was ook het jaar waarin ieder van ons kennismaakte met thuiswerken, online leren… en met DigitalForYouth.be.


Uiteraard hadden corona, en een wereld die bijna van de ene dag op de andere digitaal georganiseerd wordt, een impact op onze organisatie en onze activiteiten. Bij het begin van 2020 hadden we de ambitie om 1.000 tot 1.500 laptops te verdelen onder sociale organisaties via onze projecten. Door de Corona-crisis was de vraag voor laptops echter vele malen groter en hebben we in 2020 uiteindelijk 14.600 laptops verdeeld!

Duizenden donaties.

De impact die we in 2020 realiseerden, konden we enkel verwezenlijken dankzij de massale steun die we tijdens de eerste lockdown kregen. Meer dan 1.000 bedrijven en particulieren steunden ons door ofwel laptops ofwel financiële middelen te doneren. Die middelen gebruikten we om laptops opnieuw in orde te brengen voor hun tweede leven bij jongeren met een digitale nood. Vooral bij scholieren was de noodzaak groot, door het thuisonderwijs dreigen diegene zonder laptop of pc een schoolse achterstand op te lopen.

 

Het is dus dankzij de vele supporters van DigitalForYouth.be dat we erin slaagden om deze jongeren te voorzien van een laptop waarmee ze letterlijk en figuurlijk bij de les konden blijven. In naam van al deze jongeren: bedankt! Naar aanleiding van “De Warmste Week”, bedankte onze voorzitter Philip Du Bois uitdrukkelijk al onze donateurs tijdens een interview op Radio2.

Vraag blijft groter dan het aanbod.

Ondanks onze prachtige gezamenlijke inspanningen en de geweldige blijk van solidariteit in 2020 zijn er vandaag nog altijd enorm veel jongeren die geen toegang hebben tot de digitale wereld. En dat is in de eerste plaats omdat ze geen laptop hebben. Voor die jongeren dreigt niet alleen een leerachterstand, ze riskeren ook sociaal geïsoleerd te geraken.

Uiteraard willen we ons in 2021 opnieuw inzetten om deze jongeren te helpen. Wij hopen dat we hiervoor op jullie steun kunnen blijven rekenen. Wens je ook jouw steentje bij te dragen aan een digitaal inclusieve samenleving? Dat kan op verschillende manieren! Twijfel niet om ons te contacteren wanneer je meer informatie wenst of een vraag hebt. Je bereikt ons via e-mail of telefoon: info@digitalforyouth.be en 016/28.49.78.