Digitaal onderwijs voor iedereen.

Proximus en Digital for Youth maken digitaal onderwijs beschikbaar.

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat mensen gingen in de frontlinie staan. Met de challenge #hoopdoetleven worden deze mensen op de Belgische Nationale Feestdag op 21 juli in de bloemetjes gezet. Proximus Pickx licht er speciaal voor jou enkele hartverwarmende exemplaren uit. Vandaag: Proximus en Digital for Youth die de handen in elkaar slaan om kwetsbare jongeren alsnog hun opleiding te laten afmaken.

Laptops recupereren.

Niet alleen de gezondheidszorg, de culturele sector, en noem maar op werd hard getroffen door Covid-19. Ook het onderwijs deelde mee in de klappen. Studenten moesten zich aanpassen aan een nieuwe manier van werken door middel van online lessen en examens via de computer. Maar ook hier sloeg het coronavirus een gat tussen de verschillende sociale klassen in onze maatschappij. Niet iedereen kan namelijk zomaar een laptop of computer kopen. Digital for Youth besloot daarom een handje te helpen.

Zo wist de organisatie ervoor te zorgen dat meer dan 15.000 minderbedeelde jongeren hun opleiding op afstand konden voortzetten gedurende de lockdown. Volgens Olivier Vanden Eynde, oprichter van de organisatie Close The Gap, was het doneren van een computer de enige manier om deze studenten kansen te geven.

Voor het initiatief kon Digital for Youth rekenen op de steun van Proximus om zoveel mogelijk laptops te verzamelen. Xavier Dekeuleneer, CSR Manager bij Proximus, legt uit waarom dit initiatief hen zo interesseerde. “Het project beantwoordt aan onze milieudoelstelling om reeds gebruikte computers niet verloren te laten gaan en zoveel mogelijk te recupereren”, klinkt het.

Gratis internetverbinding.

Ook de politiek gaf het project een duwtje in de rug, zo licht Philip Dubois, voorzitter van de raad van bestuur van Digital for Youth, toe. Van de 15.000 ingezamelde computers wist Proximus er 700 op te knappen en te leveren aan Digital for Youth.

Maar daar stopte het niet. “We realiseerden ons dat veel gezinnen geen internetverbinding thuis hebben. Daarom besloten we ons Proximus Public Wifi-netwerk voor deze kinderen open te stellen door hen toegangscodes aan te bieden” voegt Dekeuleneer toe.

In totaal kregen 18.000 studenten de toegang om zo gratis op het internet te surfen. Op deze manier konden deze kinderen hun opleiding verder zetten via de digitale weg.

Bron: Proximus