Partners.

We kozen een aantal belangrijke partners uit die ons helpen. Schouder aan schouder werken we samen richten een digitaal inclusieve maatschappij.

Structurele partners

We werken zeer nauw samen met 2 partners die dagelijks meewerken in het verwezenlijken van onze doelen.

Partner Logo KBSFRB

Koning Boudewijnstichting

Ondertussen ondersteunt de Koning Boudewijnstichting al meer dan 45 jaar mensen en organisaties die bijdragen aan een betere samenleving. Vanuit dat idee, beheert de stichting voor ons de aanvragen die organisaties doen om laptops te krijgen. Dat doet zij via zogenaamde ‘projectoproepen’: zij selecteert objectief de organisaties die aan de voorwaarden voldoen om ICT-steun te krijgen. Vanuit Digital for Youth richtten wij ook een Fonds op binnen de Koning Boudewijnstichting waarbinnen we expertise rond digitale inclusie bundelen en nieuwe initiatieven nemen binnen dat thema.

Circular IT Group

Jaarlijks ontvangt Circular IT Group duizenden assets die Digital for Youth geschonken kreeg. Circular IT Group knapt deze toestellen op, dat is het zogenaamde ‘refurbishment’. Nadien krijgen de toestellen een tweede leven bij (de door de Koning Boudewijnstichting) geselecteerde sociale organisaties. Het refurbishment vormt de operationele ruggengraat van Digital for Youth en verzekert een vlekkeloze en professionele service aan onze donoren en gesteunde organisaties. Circular IT Group heeft jarenlange ervaring en is daardoor één van de meest doorwinterde professionele dienstverleners in de ITAD (IT Asset Disposition) industrie. Zij hebben alle kwalificaties en certificaten (ISO 27001 en ISO 9001) die wij verwachten en die een feilloze dienstverlening garanderen. De voornaamste aandacht gaat daarbij uit naar het milieu, de bescherming van (persoons)gegevens en gezondheid. 

Partners

We werken ook met enkele andere organisaties samen die, net zoals wij, een belangrijke schakel vormen binnen het ecosysteem van digitale inclusie. Deze partners zijn:

Partner Logo Socialware

SOCIALware

SOCIALware, een vzw die in 2007 werd opgericht, rust non-profits uit met de technologie die ze nodig hebben om hun missie uit te voeren. SOCIALware begrijpt de uitdagingen waarmee de non-profitsector wordt geconfronteerd en is ervan overtuigd dat de impact van haar activiteiten kan worden versterkt door gebruik te maken van de juiste technologieën. De vzw biedt gratis of sterk gereduceerde toegang tot een verscheidenheid aan software en hardware van Adobe, Cisco, Microsoft en nog veel meer. Het programma bestaat uit verschillende aanbiedingen voor IT-producten en -diensten: donatie, discount, validatie en specifieke diensten.
Partner Logo CTG

Close the Gap

Close the Gap, opgericht in 2004, is een internationale sociale onderneming die de digitale kloof wil overbruggen. Dat doet ze door gebruikt ICT-materiaal (gedoneerd door ondernemingen of publieke organisaties), een nieuw leven te geven bij sociale, innovatieve en educatieve projecten. Daarbij ligt de focus voornamelijk op Afrika. Daarnaast werkt Close The Gap ook in Europa en probeert ze de digitale kloof ook daar te verkleinen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geen zorgen, wij doen niet aan spam. Je krijgt maximaal 1 keer per maand een update. Wij vertellen met plezier van wie we steun krijgen en in welke projecten deze laptops hergebruikt worden. Echte verhalen uit de Digital for Youth community dus!