Nieuws.

We houden je hier graag op de hoogte over onze acties of wanneer er iets belangrijks gebeurt in het digitale landschap.

Onderzoek naar impact

In samenwerking met Eva Wuyts (UCLL) hebben we een onderzoek uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in onze werkelijke impact op jongeren, sociale organisaties én milieu.

Mediahuis, trotse partner.

In het kader van haar duurzaamheidsbeleid, richtte Mediahuis het IMPACT-programma op. Mediahuis ging op zoek naar initiatieven en organisaties die aansluiten op haar visie.

Léon ClassContact

Een schenking die het verschil maakt

Donatie van 145.000 euro door de Nationale Loterij maakt het verschil. Digital for Youth knapt daar ontzettend veel laptops mee op en verdeelt ze naar de organisaties die er de grootste nood aan hebben.

Nooddorp voor vluchtingelingen op Linkeroever

Laptops voor het nooddorp op Linkeroever

Digital for Youth schonk recent laptops aan het nooddorp voor vluchtingelingen op Antwerpen Linkeroever. Met die schenking ondersteunen we het Onthaalonderwijs voor Anderstalige Kinderen (OKAN) en zijn maar liefst 72 kinderen geholpen.

Randstad

Ook vandaag nog hebben niet alle jongeren in België toegang tot een computer, om te exploreren en te leren wanneer zij dat willen. HR-Dienstverlener Randstad Group Belgium besliste daarom om 600 afgeschreven laptops te doneren aan Digital For Youth, een initiatief dat oude toestellen opnieuw in orde brengt voor een tweede leven bij sociale projecten in België. De focus dit jaar ligt op jeugdorganisaties die gratis laptops kunnen aanvragen. Randstad Group wil zo zijn steentje bijdragen om de digitale kloof in België te dichten. 

Projectbezoek Sint Gregorius

Digital for Youth doneerde recent laptops aan het KOC Sint-Gregorius, dat zo vriendelijk was om ons uit te nodigen voor een rondleiding. Op die manier konden we met onze eigen ogen zien waar de laptops terecht zijn gekomen en hoe ze gebruikt worden.

Digital for Youth en het Rode Kruis Vlaanderen steunen Oekraïnse kinderen

Digital for Youth doneert 100 laptops aan Oekraïense kinderen die met hun gezinnen worden opgevangen in Ariane, het transitcentrum voor Oekraïense vluchtelingen dat Rode Kruis-Vlaanderen uitbaat in Sint-Lambrechts-Woluwe.
Zo kunnen de kinderen hun schooljaar starten en online les volgen, mede dankzij de
ondersteuning van Rode Kruis-Vlaanderen.

Oekraïne – p(l)akkende indruk!

P(l)akkende getuigenis. De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook wij, Digital for Youth, zijn diep geraakt door beelden uit het oorlogsgebied, maar ook door

Djákuju!

Op dinsdag 28 juni werd het Mina Telghuis in Kontich officieel in gebruik genomen als collectieve opvangplaats voor Oekraïense vluchtelingen. En wij, Digital For Youth, waren erbij.

728 opgeknapte laptops voor Belgische jeugd.

Laten we Link gaan doen!

Digital for Youth ging een kijkje nemen bij ‘Link in de Kabel’. Deze Leuvense organisatie maakt al meer dan 20 jaar kinderen en jongeren digitaal vaardig en weerbaar.

Oekraïne

De oorlog in Oekraïne raakt ons erg diep!

Wij willen namens Digital for Youth graag ons steentje bijdragen ten voordele van de Oekraïnse gemeenschap in België.

RECAP 2021

Ben je nieuwsgierig naar wat Digital for Youth allemaal heeft gedaan het voorbije jaar? Lees dan nu onze recap 2021!

Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vraagt om laptops te schenken.
Fluvius werkt structureel samen met DigitalForYouth.be.

Robuuste donateur.

Door een donatie vergroot je de kans op een degelijke opleiding voor onze jeugd. Ze krijgen perspectief voor de toekomst.

Proximus en Digital for Youth maken digitaal onderwijs beschikbaar voor iedereen.
Amonsoli

Solidariteit vóór alles

Hoe beter onze mensen met een computer kunnen werken, hoe autonomer ze worden en hoe sneller ze een job zullen vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geen zorgen, wij doen niet aan spam. Je krijgt maximaal 1 keer per maand een update. Wij vertellen met plezier van wie we steun krijgen en in welke projecten deze laptops hergebruikt worden. Echte verhalen uit de Digital for Youth community dus!

Proximus en Digital for Youth maken digitaal onderwijs beschikbaar voor iedereen.