Nieuws.

We houden je hier graag op de hoogte over onze acties of wanneer er iets belangrijks gebeurt in het digitale landschap.

Onderzoek naar impact

In samenwerking met Eva Wuyts (UCLL) hebben we een onderzoek uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in onze werkelijke impact op jongeren, sociale organisaties én milieu.

Leren coderen met Godot.

Logiscool Bergen geeft computerlessen aan kinderen van 6 tot 18 jaar, waardoor ze experts worden. Met de hulp van ‘Code IT Bryan!’ kunnen alle kinderen meedoen. We gaan kijken hoe het werkt.

Kleine donaties maken grote impact.

In de bruisende wijk Sint-Jans-Molenbeek, waar ook de uitdagingen van digitale inclusie aanwezig zijn, schittert een licht van hulp in de vorm van vzw Premier Contact.

Slim-Huiswerkklas helpt kinderen groeien sinds 2018.

In 2018 werd een initiatief geboren dat de levens van vele kinderen veranderde: Slim-Huiswerkklas. Het is een vzw die zich toelegt op het individueel begeleiden van kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar bij hun huiswerk. De vzw is opgericht door twee toegewijde moeders: Hilde Van Gysel en Veerle Blaisel. De vzw ontving reeds tweemaal laptops van Digital for Youth en daar hoorde uiteraard een bezoek bij.

Digitale kansen voor iedereen.

Vzw CodeNPlay wil iedereen de kans geven om deel te nemen aan de digitale revolutie. Ze helpt scholen om een inleiding tot coderen en technologie te integreren in hun leerplan.

Digital empowerment: The Young Computer School.

The Young Computer School zet zich in om jongeren op een veilige manier toegang te bieden tot computers en internet, met de nadruk op het begrijpen van de gevaren die deze digitale wereld met zich meebrengt.

Mediahuis, trotse partner.

In het kader van haar duurzaamheidsbeleid, richtte Mediahuis het IMPACT-programma op. Mediahuis ging op zoek naar initiatieven en organisaties die aansluiten op haar visie.

Léon ClassContact

Een schenking die het verschil maakt

Donatie van 145.000 euro door de Nationale Loterij maakt het verschil. Digital for Youth knapt daar ontzettend veel laptops mee op en verdeelt ze naar de organisaties die er de grootste nood aan hebben.

Nooddorp voor vluchtingelingen op Linkeroever

Laptops voor het nooddorp op Linkeroever

Digital for Youth schonk recent laptops aan het nooddorp voor vluchtingelingen op Antwerpen Linkeroever. Met die schenking ondersteunen we het Onthaalonderwijs voor Anderstalige Kinderen (OKAN) en zijn maar liefst 72 kinderen geholpen.

Randstad

Ook vandaag nog hebben niet alle jongeren in België toegang tot een computer, om te exploreren en te leren wanneer zij dat willen. HR-Dienstverlener Randstad Group Belgium besliste daarom om 600 afgeschreven laptops te doneren aan Digital For Youth, een initiatief dat oude toestellen opnieuw in orde brengt voor een tweede leven bij sociale projecten in België. De focus dit jaar ligt op jeugdorganisaties die gratis laptops kunnen aanvragen. Randstad Group wil zo zijn steentje bijdragen om de digitale kloof in België te dichten. 

Projectbezoek Sint Gregorius

Digital for Youth doneerde recent laptops aan het KOC Sint-Gregorius, dat zo vriendelijk was om ons uit te nodigen voor een rondleiding. Op die manier konden we met onze eigen ogen zien waar de laptops terecht zijn gekomen en hoe ze gebruikt worden.

Digital for Youth en het Rode Kruis Vlaanderen steunen Oekraïnse kinderen

Digital for Youth doneert 100 laptops aan Oekraïense kinderen die met hun gezinnen worden opgevangen in Ariane, het transitcentrum voor Oekraïense vluchtelingen dat Rode Kruis-Vlaanderen uitbaat in Sint-Lambrechts-Woluwe.
Zo kunnen de kinderen hun schooljaar starten en online les volgen, mede dankzij de
ondersteuning van Rode Kruis-Vlaanderen.

Oekraïne – p(l)akkende indruk!

P(l)akkende getuigenis. De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook wij, Digital for Youth, zijn diep geraakt door beelden uit het oorlogsgebied, maar ook door

728 opgeknapte laptops voor Belgische jeugd.

Djákuju!

Op dinsdag 28 juni werd het Mina Telghuis in Kontich officieel in gebruik genomen als collectieve opvangplaats voor Oekraïense vluchtelingen. En wij, Digital For Youth, waren erbij.

Laten we Link gaan doen!

Digital for Youth ging een kijkje nemen bij ‘Link in de Kabel’. Deze Leuvense organisatie maakt al meer dan 20 jaar kinderen en jongeren digitaal vaardig en weerbaar.

Oekraïne

De oorlog in Oekraïne raakt ons erg diep!

Wij willen namens Digital for Youth graag ons steentje bijdragen ten voordele van de Oekraïnse gemeenschap in België.

RECAP 2021

Ben je nieuwsgierig naar wat Digital for Youth allemaal heeft gedaan het voorbije jaar? Lees dan nu onze recap 2021!

Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vraagt om laptops te schenken.
Fluvius werkt structureel samen met DigitalForYouth.be.

Robuuste donateur.

Door een donatie vergroot je de kans op een degelijke opleiding voor onze jeugd. Ze krijgen perspectief voor de toekomst.

Proximus en Digital for Youth maken digitaal onderwijs beschikbaar voor iedereen.
Amonsoli

Solidariteit vóór alles

Hoe beter onze mensen met een computer kunnen werken, hoe autonomer ze worden en hoe sneller ze een job zullen vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geen zorgen, wij doen niet aan spam. Je krijgt maximaal 1 keer per maand een update. Wij vertellen met plezier van wie we steun krijgen en in welke projecten deze laptops hergebruikt worden. Echte verhalen uit de Digital for Youth community dus!