Steun ons

Je kan op 2 manieren helpen : door ICT-materiaal te doneren of een financiële gift over te maken.

Voordelen van een donatie

gratis

betrouwbaar

impactvol

ecologisch

Bijdragen aan ons goed doel is eenvoudig: je doneert oud of afgeschreven computermateriaal dat jouw bedrijf niet meer nodig heeft. Of je steunt ons financieel natuurlijk. Als je doneert, haal je er trouwens zelf ook iets uit, want doneren is:

 • gratis – vanaf 20 werkende laptops halen wij kosteloos functioneel en niet-functioneel IT-materiaal op. Een handige manier om van jouw gedegradeerd IT-materiaal af te geraken. En je doet er nog eens iemand een plezier mee. Win-win.
 • betrouwbaar – onze professionele ISO 27001 en ISO 9001-gecertificeerde refurbishment partner leidt het logistiek proces in goede banen. Eens de dataverwijdering (of ‘data wipe’) klaar is, ontvang je een officieel certificaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken op het vlak van dataveiligheid. Je ICT-materiaal is in veilige handen.
 • impactvol – jij maakt het verschil voor jonge mensen die anders niet kunnen deelnemen aan onze digitale maatschappij.  Je investeert in de jeugd en creëert op een eenvoudige manier maatschappelijke meerwaarde.
 • ecologisch – je draagt bij aan een circulaire economie door de herinzet van jouw ouder IT-materiaal. Wanneer een toestel onbruikbaar blijkt, recycleren we dat op een milieuvriendelijke manier. De planeet dankt je.

Hardware donatie

Het is heel eenvoudig: ICT-materiaal vanuit de bedrijfswereld is welkom bij ons. We ontvangen liefst laptops maar ook ander verouderd of afgeschreven ICT-materiaal kunnen wij goed benutten. Doneer dus gerust materiaal zoals: laptops, desktop computers, tablets, smartphones, servers, schermen, printers, netwerkapparatuur enzovoort.

 

Wanneer jij onderstaand lijstje afvinkt, komen wij gratis je ICT-materiaal ophalen. Meer nog: als je materiaal aan deze voorwaarden voldoet, nemen we ook niet-functioneel materiaal mee voor recyclage.

 • Je hebt minstens 20 werkende laptops of 30 ‘ICT-assets’ uit het lijstje hierboven
 • Je ICT-materiaal heeft de volgende minimumspecificaties:
  • Laptops en desktops – Core i3 CPU – 4GB RAM
  • Schermen – 19” TFT screens 
  • Printers – laser jet 

Praktisch

Wil je ICT-materiaal doneren? Fijn! Volg deze stappen: 

 • Vul dit formulier in of contacteer Barbara en bespreek de details met haar.
 • We spreken een concrete datum af waarop we je ICT-materiaal ophalen.
 • Voor een vlotte ophaling, ontvang je verpakkingsmateriaal en ophaalinstructies van ons.
 • We pikken je materiaal op, het transport gaat rechtstreeks naar onze refurbishment partner Circular IT Group
 • We refurbishen of recycleren je ICT-materiaal.
 • Zo’n 6-tal weken na de start van het refurbishen, ontvang je een gedetailleerd rapport met:
  – een gedetailleerd overzicht van de gedoneerde laptops.
  – een certificaat van dataverwijdering.
  – een certificaat van recyclage (in het geval dat er toestellen onbruikbaar waren).

Dataveiligheid bij laptopdonaties

Dit is de grootste bekommernis bij elke nieuwe donateur: we geven toestellen aan een derde partij terwijl er nog oude bedrijfsgegevens op staan. Wat gebeurt daarmee?

 

We kunnen je geruststellen: tussen onze donateurs zitten ook enkele banken en verzekeringsmaatschappijen. Wij bieden alle garanties voor een veilige behandeling én verwijdering van de data die nog op de toestellen staan.

 

We hebben ervaring met het behandelen van gevoelige data. Deze worden meteen professioneel en in lijn met de GDPR verwijderd door onze refurbishment partner Circular IT Group. Zij zijn ISO 27001 en ISO 9001-gecertificeerd, dit is een wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging.

Wanneer onze refurbishment partner klaar is met de behandeling van jouw ICT-materiaal, krijg je een gedetailleerd en onvervalsbaar verslag als gecertificeerd bewijs van de dataverwijdering.

Hoe gaat het verwijderen van data (‘data wipe’) concreet in zijn werk?

 • Wanneer een toestel toekomt in het magazijn, wordt het gewiped door BLANCCO software. Dit is de globale marktleider in ‘data erasure’. Deze software verwijdert alle gegevens op het toestel volgens standaard NIST 800-88 R1. Daardoor kan er geen fractie data gerecupereerd worden van de schijf.
 • Als er tijdens dit proces problemen opduiken of data onverwijderbaar blijkt, wordt de harde schijf uitgenomen. Daarna installeren we de BLANCCO software een tweede keer rechtstreeks op de schijf.
 • Als we na deze procedure niet 100% zeker zijn dat data van de schijf verwijderd zijn, vernietigen we de harde schijf fysiek in het magazijn.

Doe een gift

Heb je geen ICT-materiaal om te doneren maar steun je ons graag op een andere manier? Dat kan met een financiële gift. Wij gebruiken deze financiële middelen om onze logistieke activiteiten te bekostigen, zoals: het ophalen van ICT-materiaal, het verwijderen van data of software op geschonken toestellen, het opknappen (‘refurbishen’) van ingezamelde laptops en de verzending ervan naar sociale organisaties waar de toestellen opnieuw ingezet worden.

Praktisch

Je wil ons financieel steunen? Bedankt! Volg deze stappen:

 • Giften stort je op de rekening van de Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404 
 • Je gebruikt bij voorkeur deze gestructureerde mededeling ***196/0360/00088*** of de volgende vermelding : « 960360 : Fonds Digital4Youth »
 • Wens je een fiscaal attest? Meld je nationaal nummer aan de Koning Boudewijnstichting
 • Donaties vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar
 
Of: scan onderstaande QR-code en doe eenvoudig een gift.

Veelgestelde vragen.

Nee, helaas verzamelen we geen toestellen van particulieren. We richten ons met Digital for Youth specifiek naar bedrijven om afgeschreven laptops te doneren. Misschien kan je je privétoestel wegschenken op één van deze plaatsen: een school, je gemeente- of stadsbestuur, een lokale OCMW-afdeling of een sociale organisatie in je buurt.

Als particulier kan je ons wél steunen door een financiële gift over te maken.

Daar zijn verschillende redenen voor. Doordat we ons toeleggen op bedrijfslaptops:

 • Beperken we de verscheidenheid aan materiaal in stock.
 • Verloopt het refurbishment en het onderhoud van de toestellen efficiënter. Grote loten met gelijkaardig materiaal besparen ons tijd en kosten. Door de kosten zo laag mogelijk te houden, helpen we natuurlijk een maximum aan jongeren aan een laptop. 

Wij gebruiken deze middelen om ons logistiek proces te financieren. Concreet gaat dat over de kosten van het ophalen en opnieuw klaarmaken van laptops voor sociale projecten. 

Gedoneerde toestellen gaan meteen naar onze professionele refurbishment partner, CTG Circular.

 • Zij knappen het materiaal op (‘refurbishen’). Dat wil zeggen dat alle gegevens verwijderd worden, in lijn met de General Data Protection Regulation (GDPR).
 • Bovendien is onze refurbishment partner ISO 27001 en ISO 9001-gecertificeerd, dit is een wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging.
 • Tenslotte krijg je ook een gedetailleerd en onvervalsbaar verslag als gecertificeerd bewijs van de dataverwijdering.

Wij bieden dus alle garanties voor een veilige behandeling én verwijdering van de data die nog op de toestellen staan.

Jazeker, na afloop van het refurbishmentproces bezorgen wij jou een complete rapportage. Die mag je zo’n 30 werkdagen na de ophaling van de toestellen verwachten. Waaruit bestaat onze rapportage? 

 • Een gedetailleerd overzicht van de gedoneerde laptops
 • Een certificaat van dataverwijdering
 • Een certificaat van recyclage (in het geval dat er toestellen onbruikbaar waren) 

Een goed gevoel uiteraard, en onze eeuwige dank :) Natuurlijk pakken wij graag uit met onze donateurs, dus je krijgt ook extra visibiliteit. Elke donateur krijgt een eervolle vermelding met logo op onze website. Daarnaast krijg je, afhankelijk van je donatie, ook extra’s zoals een vermelding in een social media post en/of een uitgeschreven interview of artikel. Details hierover krijg je via Barbara.

Investeer in onze jeugd

Schenk jongeren de kans om zich digitaal te ontplooien en geef jouw afgeschreven ICT-materiaal een waardevol tweede leven.

 

Heeft je organisatie nog afgeschreven IT-materiaal rondslingeren? Doe dan vandaag nog een donatie aan Digital for Youth.

Zij doneerden hun oud ICT-materiaal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Geen zorgen, wij doen niet aan spam. Je krijgt maximaal 1 keer per maand een update. Wij vertellen met plezier van wie we steun krijgen en in welke projecten deze laptops hergebruikt worden. Echte verhalen uit de Digital for Youth community dus!