Digital empowerment: The Young Computer School.

The Young Computer School zet zich in om jongeren op een veilige manier toegang te bieden tot computers en internet, met de nadruk op het begrijpen van de gevaren die deze digitale wereld met zich meebrengt. Met de steun van Digital for Youth, heeft zij jongeren niet alleen de nodige hulpmiddelen kunnen geven, maar ook de mogelijkheid om hun dromen te verwezenlijken en essentiële digitale vaardigheden te verwerven. 

 

Dromen waarmaken.

Met de focus op kansarme jongeren tussen 13 en 24 jaar, werkt The Young Computer School gericht aan het empoweren van deze leeftijdsgroep met de nodige digitale vaardigheden voor hun toekomstige succes.

 

De activiteiten van The Young Computer School stellen de deelnemende jongeren in staat hun dromen waar te maken door hen te leren geavanceerd te zoeken op het internet, e-mailadressen aan te maken, en zelfs online huiswerk te maken. Ze getuigen dat de toegang tot een computer voor hen van onschatbare waarde is, vooral als het gaat om hun schooltaken. 

Positieve effecten.

“De ontvangen computers van Digital for Youth zijn van uitstekende kwaliteit en functioneren goed”, vertelt Guy Mbala (organisatieverantwoordelijke). “De impact van de ontvangen laptops is aanzienlijk. Het verwerven van digitale vaardigheden helpt deze jongeren bij hun persoonlijke ontwikkeling en sociale integratie”, vertelt hij verder. “Dankzij de laptops kan The Young Computer School een groter aantal jongeren in nood bereiken. Bovendien versterkt het de rol van onze organisatie in de strijd tegen de digitale kloof.” 

 

In een video wordt duidelijk waar The Young Computer School voor staat: