Digital Inclusion Charter ondertekend.

Afgelopen maand ondertekenden wij samen met DNS Belgium, één van onze oprichters, het Digital Inclusion Charter. Op initiatief van BNP Paribas Fortis scharen 30 bedrijven, overheden en sociale organisaties zich achter hetzelfde doel: grotere bewustwording rond de digitale kloof in België creëren. Dat juichen wij natuurlijk toe.

Onder de naam ‘DigitAll’ bundelen meer dan 30 partijen de krachten om zoveel mogelijk mensen in België digitaal wijs te maken. En dat is nodig. 1 op 10 van de huishoudens in België heeft nog steeds geen toegang tot het internet. Vier op de tien Belgen hebben geen of onvoldoende digitale vaardigheden om bijvoorbeeld essentiële documenten te versturen naar de overheid.

 

Bij Digital For Youth weten we maar al te goed wat de gevolgen zijn: digitale ongelijkheid leidt tot sociale uitsluiting. De digitale kloof weegt op de maatschappelijke integratie van de meest kwetsbaren. Samen met DNS Belgium delen we het doel om ervoor te zorgen dat iedereen mee is in onze digitale maatschappij. Wij focussen expliciet op kinderen en jongeren. Bijdragen aan een eerlijke digitale maatschappij is eenvoudig: doe een donatie, elke laptop telt.