Kleine donaties maken grote impact.

In de bruisende wijk Sint-Jans-Molenbeek, waar ook de uitdagingen van digitale inclusie aanwezig zijn, schittert een licht van hulp in de vorm van vzw Premier Contact. Deze organisatie, opgericht in december 2021 door de gedreven Michel, heeft als missie om digitale inclusie te bevorderen, met een specifieke focus op jongeren tussen 12 en 18 jaar oud.

Een paar maanden geleden schonk Digital for Youth de vzw drie laptops. Voor sommigen lijkt dat misschien een kleine bijdrage, maar voor Premier Contact betekende dit een enorme steun in hun streven naar het verbeteren van de toegang tot technologie voor jongeren in de gemeenschap.
 
Hans en Romi van Digital for Youth brachten onlangs een bezoek aan Premier Contact om de impact van deze donatie van dichtbij te zien. Wat ze ontdekten, was meer dan alleen drie laptops. Het was een verhaal van inclusie en kansen. Bij aankomst werden ze hartelijk ontvangen door Michel, de bevlogen oprichter van de vzw. Hij deelde zijn visie en passie over digitale inclusie en benadrukte het belang van elk stukje hulp.

Allerlei activiteiten.

Premier Contact biedt een breed scala aan activiteiten aan om hun doelstellingen te bereiken. Van het helpen bij het vertrouwd raken met laptops en besturingssystemen tot het aanleren van vaardigheden met veelgebruikte software (bv. ITSME) en veilig surfen op het internet. De vzw staat paraat om jongeren te begeleiden in de digitale wereld. Hun IT-workshops bieden waardevolle kennis, waardoor jongeren hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen en zelfvertrouwen kunnen opbouwen.

Meer dan technologie alleen.

Maar Premier Contact is meer dan alleen een aanbieder van technologie. Hun missie gaat dieper. Ze geloven in zorgzaamheid, vertrouwelijkheid en streven naar een betere levenskwaliteit voor iedereen. Hun projecten worden zorgvuldig ontwikkeld in samenwerking met partners en begunstigden, met een focus op sociale cohesie en duurzaamheid.
 
Door middel van hun toewijding aan digitale inclusie, blijft vzw Premier Contact een lichtend voorbeeld van hoe kleine gebaren grote veranderingen teweeg kunnen brengen in de levens van jongeren en de gemeenschap als geheel.
 
Michel is trouwens nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hem willen bijstaan. Ben je gedreven door inclusiviteit en technologie, en heb je extra tijd? Aarzel dan zeker niet om hem te contacteren via info@premiercontact.be.

Wat kan jij doen?

Digital for Youth heeft nog steeds nood aan laptops van bedrijven uit heel België. Heeft jouw bedrijf gebruikte laptops die geschonken kunnen worden? 

 

Neem contact op via laptops@digitalforyouth.be. Ook elke financiële bijdrage van particulieren of bedrijven voor de werking van Digital for Youth is welkom.