LEJO, dat is leren door ervaring.

LEJO is een organisatie die zich inzet voor jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties. Met een duidelijke missie om jongeren sterker te maken en de samenleving structureel te veranderen op maat van deze jongeren. Op regelmatige basis organiseert LEJO laptop workshops. Dankzij de steun van Digital For Youth, die refurbished laptops schenkt, kan LEJO de jongeren niet alleen digitale vaardigheden aanleren, maar kunnen ze zich ook beter positioneren in de maatschappij.

 

Workshops voor jongeren

Deze workshop stelt jongeren in staat om te leren door ervaring, waardoor ze hun digitale vaardigheden vergroten en zich beter kunnen positioneren in de maatschappij.

 

Tijdens de workshop worden de jongeren ondergedompeld in verschillende aspecten van de digitale wereld, waaronder programmeren, hardware kennis en praktische computervaardigheden.

 

Het aanleren van programmeervaardigheden, zoals de eerste stappen in Python, stelt jongeren in staat om hun creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen en logische problemen op te lossen. Ze worden aangemoedigd om hun eigen code te schrijven en projecten te realiseren.

 

Daarnaast worden de jongeren geïntroduceerd in basis webdesign, waardoor ze hun creatieve talenten kunnen uiten door middel van webontwerp. Ze leren hoe ze de stijl en opmaak van webpagina’s kunnen aanpassen.

“We hopen jongeren een basis te geven zodat ze mee zijn in een digitale maatschappij.”

Hands-on ervaring

Een ander aspect van de workshop is het verkennen van de hardware van computers. De jongeren krijgen de kans om een vaste computer uit elkaar te halen en te begrijpen hoe de verschillende componenten samenwerken. Door deze hands-on ervaring ontwikkelen ze niet alleen een dieper begrip van computersystemen, maar ook vaardigheden om upgrades uit te voeren en problemen op te lossen.

En meer...

Bij LEJO gaan ze verder dan alleen technische vaardigheden. Ze bieden de deelnemers ook praktische tips en tricks om vlot met een pc te werken. Organisatie van bestanden, efficiënt zoeken op internet en handige sneltoetsen zijn enkele van de aspecten die worden behandeld om hun digitale productiviteit te verbeteren.

 

Daarnaast bieden ze jongeren handige links naar online dactylocursussen, waarmee ze hun typevaardigheden kunnen verbeteren. Mede dankzij de steun van Digital For Youth.