Leren coderen met Godot.

Logiscool Bergen organiseert buitenschoolse computer-, codeeren programmeerlessen. De organisatie transformeert kinderen tussen 6 en 18 jaar tot echte computerexperts. Dankzij de vzwCode IT Bryan !kunnen ook kinderen met minder financiële middelen genieten van dit aanbod. Wij gingen eens een kijkje nemen hoe dat in zijn werk gaat. 

 

De eerste Logiscool startte in Hongarije in 2014. Ondertussen bestaan er tal van vestigingen over de hele wereld. Het aantal scholen en studenten groeit enorm. Ook in België zijn ze actief aanwezig: op maar liefst 9 verschillende locaties. Hun belangrijkste missie is kinderen op een leuke manier leren programmeren. Ze organiseren niet enkel cursussen, maar ook kampen en workshops.  

Digitale ontdekkingen.

De leerlingen van Logiscool Bergen krijgen iedere week één les van 1,5u. Ieder jaar begeleidt de school ongeveer 150 kinderen. Digital for Youth schonk de organisatie 36 laptops om de digitale interesses van deze kinderen te optimaliseren. Per klas zitten er maximum 7 leerlingen. Zo garandeert ze een optimale begeleiding. De jongsten starten met basis digitale vaardigheden. Nadien leren ze verschillende codeerprogramma’s kennen. Programma’s zoals Godot, Python en Unity kennen geen geheimen meer voor deze leerlingen. 

Romi's eerste codeerles.

Romi (projectcoördinator, Digital for Youth) bracht een bezoek aan de codeerschool en mocht zelfs een les coderen meevolgen bij Anthony (lesgever, Logiscool). Op het programma: animaties creëren in Godot. Dit is een codeerprogramma waarmee je zowel 2D als 3D spellen kan maken.  

“Ik ben student aan de universiteit van Bergen, maar ik geef graag deze les in mijn vrije tijd”, vertelt Anthony. Ondertussen is hij al 1 jaar lesgever bij Logiscool. De twee jongens in deze klas (Akira en Thomas) volgden begin dit jaar nog de basis van coderen via blokken. Ondertussen leren ze al gevorderd coderen met Godot.”, vertelt hij verder. Tijdens de les van vandaag leren de kinderen een animatie toevoegen en animeren. Je voegt verschillende ‘framesna elkaar toe. Deze zet je achter elkaar en zo ontstaat er beweging.  

Het was een eerste les coderen voor Romi: “Anthony legde alles zeer eenvoudig uit. Het was zelfs duidelijk voor mij en ik heb totaal geen IT-achtergrond. Ik snap waarom Akira en Thomas zo enthousiast zijn in de les.” Knap bezig Logiscool Bergen, doe zo verder! 

Maak ook impact!

Wil jouw bedrijf ook graag organisaties zoals Logiscool Bergen ondersteunen? Doneer je afgeschreven IT-materiaal aan Digital for Youth en wij zorgen ervoor dat het goed gebruikt wordt.

 

Contacteer laptops@digitalforyouth.be voor meer informatie. Ook elke financiële bijdrage van particulieren of bedrijven voor de werking van Digital for Youth is welkom via het Fonds Digital for Youth bij de Koning Boudewijnstichting.