Port of Antwerp schenkt 15.000 euro aan DigitalForYouth.

De coronacrisis maakte pijnlijk duidelijk dat niet alle gezinnen voorzien zijn van een veilige en vlotte toegang tot ICT. Kinderen werden soms verplicht van thuis uit hun schoolwerk te maken. Heel wat jongeren, die thuis geen of beperkt toegang hadden tot een computer, dreigden hierdoor een leerachterstand op te lopen. Digital for Youth startte daarom in het voorjaar een grootschalige actie waarbij in twee maanden tijd 10.000 laptops werden ingezameld bij bedrijven en organisaties. Deze toestellen werden vervolgens opnieuw in orde gebracht en verdeeld bij scholieren.

 

 

Ondanks de grote inspanningen, bleken de noden nog vele malen groter te zijn en blijft Digital for Youth zich op dagelijkse basis inzetten om de digitale kloof te dichten. Om ons hierbij te ondersteunen, schenkt Port of Antwerp 15 000 euro. Op deze manier maakt Port of Antwerp als werkgever, samen met haar medewerkers, werk van de verdere digitale transformatie. In naam van al haar medewerkers koos Port of Antwerp unaniem Digital for Youth als goed doel voor 2020.

 

“Als Chief Human Resources Officer van de Port of Antwerp ben ik oprecht blij dat al onze medewerkers samen met de sociale partners ACOD, ACV/od en VSOA hun steentje willen bijdragen om voor alle jongeren een vlotte toegang tot de digitale wereld mogelijk te maken. Meer dan ooit zijn computers en internet niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven  en meer dan ooit dreigt dan ook de digitale kloof.  Al deze jongeren zijn onze toekomst en bijdragen aan het dichten van ‘the digital gap’ is dus meebouwen aan een nog veel mooiere toekomst. “ – Christien Van Vaerenberg