Randstad Group Belgium schenkt 600 laptops aan Digital for Youth.

Als gevolg van de vernieuwing van de IT-omgeving verving Randstad Group 600 afgeschreven laptops door nieuwe toestellen. In het kader daarvan ging de HR-dienstverlener op zoek naar een goed doel. Het kwam al snel bij Digital For Youth uit.

Ook vandaag nog hebben niet alle jongeren in België toegang tot een computer, om te exploreren en te leren wanneer zij dat willen. HR-dienstverlener Randstad Group Belgium besliste daarom om 600 afgeschreven laptops te doneren aan Digital For Youth, een initiatief dat oude toestellen opnieuw in orde brengt voor een tweede leven bij sociale projecten in België. De focus dit jaar ligt op jeugdorganisaties die gratis laptops kunnen aanvragen. Randstad Group wil zo zijn steentje bijdragen om de digitale kloof in België te dichten

“Digitale vaardigheden worden zowel in de scholen, op het werk als in het zoeken en vinden van werk alleen maar belangrijker. We zijn blij om door deze schenking een steentje bij te dragen aan het verkleinen van de digitale kloof en zo indirect aan de afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast beantwoordt het project aan onze milieudoelstelling om reeds gebruikte computers niet verloren te laten gaan”, duidt het bij Birgit Wachtelaer, CSR Advisor bij Randstad Group Belgium.

“Digital For Youth wil alle jongeren in ons land veilige en vlotte toegang tot ICT bieden. De instroom van bedrijfslaptops blijft broodnodig voor ons. Daarom roepen we bedrijven op om ons afgeschreven laptops te doneren voor een tweede leven bij een kind of jongere. Bedrijven zoals Randstad Group die via ons laptops doneren, maken een grote maatschappelijke impact. Ze ontwikkelen het digitale talent voor morgen én ze maken een wezenlijk verschil voor jongeren”, aldus Sylvie Kedzierski, Strategic Partnerships Director bij Digital For Youth.

Over Randstad Group Belgium

Randstad Group Belgium telt meer dan 2.400 medewerkers in 147 kantoren en 187 inhouse locaties.  De human resources-dienstverlener is marktleider op het vlak van uitzendarbeid, outplacement en rekrutering. Daarnaast is Randstad een cruciale speler op het vlak van opleidingen, career development en coaching, payrolling, interimmanagement, recruitment process outsourcing (RPO), hr-consultancy en project sourcing. In 2021 had Randstad Group Belgium  een impact op het (professionele) leven van meer dan 190.000 mensen.

In België realiseerde Randstad Group in 2021 een omzet van 1,6 miljard euro. Wereldwijd is Randstad de grootste hr-dienstverlener.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u terecht bij

  • Wim Van der Linden op 0472 68 56 17 voor Randstad Group
  • Sylvie Kedzierski op 0476 566 766 voor Digital for Youth VZW