Welkom in het team: Sylvie Kedzierski.

Het team van DigitalForYouth.be groeit.

Op 1 juni kwam Sylvie Kedzierski het team van DigitalForYouth.be versterken. Sylvie zal actief op zoek gaan naar nieuwe donaties. Ze kan daarvoor steunen op een uitgebreid netwerk, dat ze de voorbije veertien jaar bij Agoria heeft opgebouwd.

 

‘Ik ga letterlijk de baan op om laptops en donoren te zoeken’, zegt Sylvie. Bij Agoria stond ze de voorbije veertien jaar in voor internationaal business development. Ze organiseerde buitenlandse missies en reisde veel. ‘Dat was heel leuk en verrijkend. Ik heb in die periode heel veel mensen leren kennen, maar nu wou ik toch iets anders doen.’ 

 

Het doorslaggevende argument om voor DigitalForYouth.be te kiezen was echter de maatschappelijke relevantie van het werk dat Sylvie bij ons kan doen. ‘Mijn werk bij Agoria was natuurlijk ook nuttig. Je helpt de leden, de bedrijven vooruit, maar dat was niet genoeg voor mij. Ik had echt de nood om iets voor de maatschappij te doen, om de toegevoegde waarde van mijn werk te merken en direct resultaat te zien van mijn inspanningen. In deze job is het heel duidelijk: als ik 100 laptops binnenhaal, zijn hiermee 100 jongeren geholpen.’

Zachte netwerker met bijzondere aandacht voor Wallonië.

Sylvie zal dus vooral netwerken. ‘Een hele dag op kantoor achter een pc zitten is echt niets voor mij. Maar ik hou ook niet van netwerkevents waar de contacten vluchtig en oppervlakkig zijn. Geef mij maar warme contacten en een zachtere vorm van netwerken’, zegt ze. ‘Dat is essentieel voor wat ik nu ga doen. Het is voor donoren heel belangrijk dat ze vertrouwen hebben in het verhaal van DigitalForYouth.be.’ 

 

Sylvie zal in eerste instantie focussen op Wallonië en daar donoren warm maken voor het verhaal van DigitalForYouth.be. In Wallonië is er net zoals in Vlaanderen een grote nood aan laptops. Gelukkig is ook het potentieel er groot, omdat er tijdens de coronacrisis veel minder laptops werden ingezameld in het zuidelijke landsdeel. Wallonië kan dus nog een mooie inhaalactie ondernemen en daar zal Sylvie haar schouders onder zetten. 

Een mooi en ambitieus verhaal.

Het doel dat Sylvie zich stelt, is niet mis. ‘De nood aan laptops blijft groot, ook na corona. Ik wil daarom 7.000 laptops per jaar binnenhalen’, zegt ze. ‘Dat zijn 600 laptops per maand. Dat is veel, dat weet ik. Maar ik kan wel terugvallen op mijn persoonlijk netwerk en de warme contacten die ik bij Agoria heb opgebouwd.’

 

Daarnaast kan DigitalForYouth.be natuurlijk ook rekenen op meer dan 100 donoren die reeds een donatie deden. ‘In het ideale geval zouden donoren de reflex moeten hebben te blijven doneren telkens ze afgeschreven laptops hebben, zodat er een partnership ontstaat’, legt Sylvie uit. ‘Daar zijn we op dit moment nog niet. Maar ik begin sowieso met alle bedrijven opnieuw te contacteren die in de coronagolf een donatie deden.’

 

Wat ziet Sylvie haar op persoonlijk vlak bijdragen aan het team van DigitalForYouth.be? ‘Ik heb persoonlijke verbondenheid nodig om me goed te voelen in mijn job’, zegt ze. ‘Ik kom van een bedrijf van 200 mensen waar ik na 14 jaar dan ook een aantal goede vrienden had. Nu kom ik in een heel klein team terecht, dus dat is een heel andere vibe. Maar ik voel me hier heel goed en welkom. Dit wordt een mooi verhaal.

Wil je een steentje bijdragen?

Doe een donatie of plan een verkennend gesprek met onze collega Sylvie: sylvie.kedzierski@digitalforyouth.be.