Ethias en NRB schenken gereviseerde laptops aan het onderwijs.

Laptops van Ethias die vallen onder de noemer ‘end of life pc’s’ krijgen systematisch een tweede leven in het onderwijs. Dit in samenwerking met Digital for Youth, een organisatie die ernaar streeft om alle jongeren in België veilige en vlotte toegang tot ICT te bieden.

De heropstart van het onderwijs, na de extra lange herfstvakantie, zal opnieuw vaker digitaal verlopen. Ethias draagt haar steentje bij door 175 pc’s – die niet meer aangepast zijn aan de noden van de onderneming – in te zetten voor leerlingen die er voor het eind van dit jaar nog één kunnen gebruiken. Hiermee wil ze een dringende behoefte invullen, die voortkomt uit de vaak precaire situatie waarin veel schoolgaande jongeren zich bevinden.


“Sinds de verstrenging van de Corona-maatregelen in België, zijn er opnieuw veel jongeren die geconfronteerd worden met het gebrek aan digitale toegang. Hierdoor lopen zij een hoger risico op sociale isolatie of schoolse achterstand. Digital for Youth zet zich, in samenwerking met vele partners, op dagelijkse basis in om de digitale kloof voor deze jongeren te overbruggen. We zijn dan ook uitermate verheugd dat we van Ethias 175 laptops mogen ontvangen die wij opnieuw in orde kunnen zetten voor hergebruik bij jongeren met digitale noden.” Jon Lambrecht, General Coordinator (Digital for Youth)


Maar hier stopt het niet voor Ethias. De samenwerking met Digital for Youth, dat de PC’s gebruiksklaar maakt en verdeelt, is er één op lange termijn. Vanaf nu zullen alle voormalige Ethias-laptops aan deze organisatie geschonken worden!

Amonsoli
 

175

pc’s dankzij Ethias

De NRB Groep, de ICT-dochteronderneming van Ethias, draagt ook bij aan deze actie door bijna 100 gereviseerde pc’s uit de eigen IT-voorraad toe te voegen.

 

Deze maatschappelijk en ecologisch verantwoorde manier om met elektronische apparatuur om te gaan, kadert in het MVO-beleid. “Gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs” maakt bovendien deel uit van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, die ze ondersteunt. Eerder dit jaar schonk Ethias al 1000 nieuwe pc’s aan het onderwijs in België.

Dit is opnieuw een initiatief om de samenleving een duwtje te geven tijdens de gezondheidscrisis waarin we ons bevinden. Onlangs werd Ethias nog bekroond voor haar vele initiatieven met de DECAVI trofee Pandemie.

Datum: 17/11/2020 – Bron: www.invlaanderen.be