Terug naar school: Oekraïense vluchtelingen.

Eind september kregen Hans (general manager) en Romi (projectcoördinator) de kans om de school voor Oekraïense vluchtelingen in Antwerpen te bezoeken. Een plaats waar 78 kinderen niet alleen onderwijs ontvangen, maar ook een gevoel van normaliteit en hoop in hun bewogen levens. Het was een bijzonder bezoek, aangezien voor de tweede keer 40 laptops werden geschonken door Digital for Youth. 

 

Eén jaar later.

Bijna een jaar geleden ontving de organisatie voor de eerste keer laptops van ons. Toen brachten we een bezoek aan het nooddorp op Linkeroever. Nu, bijna een jaar later, mochten ze opnieuw laptops van ons in ontvangst nemen. Natuurlijk hoorde daar opnieuw een bezoek bij. Deze keer werden we ontvangen door Vladlena (organisatie) op een nieuwe locatie: een aparte school speciaal voor de Oekraïense vluchtelingen. 

Een school die hoop brengt.

In deze school genieten de leerlingen van voltijds onderwijs. Om het lesgeven te vergemakkelijken, ontvingen ze, naast laptops, ook reeds beamers en printers. De helft van de lessen worden in het Oekraïens gegeven, de andere helft in het Nederlands. Op deze manier krijgen de leerlingen de kans om te leren in hun moedertaal en de Nederlandse taal te ontdekken, vertelt Vladlena.  

Deze donatie versterkt het engagement om deze kinderen de tools te geven die ze nodig hebben om te gedijen in een nieuwe samenleving. Een deel van de laptops blijft permanent in de klaslokalen voor gebruik tijdens de tweewekelijkse pc-lessen, terwijl het andere deel rechtstreeks aan de leerlingen wordt overhandigd, waardoor ze ook buiten de schoolmuren toegang hebben tot educatieve hulpbronnen.

 

Bedankt aan Vladlena en alle andere vrijwilligers voor de warme ontvangst!